Het blurren van kentekens, gezichten, huisnummers en andere privacy gevoelige beeldmateriaal wordt steeds vaker gevraagd. Daarnaast is ook het blurren van beeldmerken/logo’s bij producties voor de publieke omroep vaak een kostbare bezigheid.

Editors hebben er een hekel aan, het kost ze veel tijd en het is volgens hun geestdodend. Ze vertellen liever een mooi verhaal. Daarbij, niet iedereen kan blurren. Blurren is een specialisme, de ene blur is dan ook de andere niet. Wat de ene voldoende ‘bedekt’ vindt is voor de andere een ‘verkrachting’ van het mooie beeld omdat de blur niet ‘blend’ met het shot. Daarnaast is niet iedereen gedreven met het ‘motion-tracken’ (het laten meebewegen van de blur met de camerabewegingen) je ziet vaak blurs die er gedeeltelijk vanaf schieten of om dat te voorkomen onnodig groot zijn gemaakt.

Color in Motion is naast een specialist op het gebied van Color Grading ook gespecialiseerd in het ‘blurren’. Een aantal van onze coloristen zijn ervaren in het maken van de perfecte blur met tevens de regelgeving in het achterhoofd. Wat moet wel en wat hoeft niet. Tijdens het kleur-corrigeren worden de blurs meteen toegevoegd waardoor dit zeer efficient en dus goedkoop kan worden gedaan. Daarnaast mag de klant verwachten dat er oplettend wordt meegekeken of er geen logo’s, kentekens etc. over het hoofd zijn gezien.

Laat editors doen waar zij goed in zijn…. het maken van een verhaal! En laat coloristen hun specialiteit inbrengen. Zo houd je ook het werk van de cameraman in ere en worden zijn mooie beelden niet vernageld door te grote en te opvallende blurs.

Ons motto; “perfect design, perfect tracking and perfect blending, make perfect blurs”.

blur goed fout jongen cap
foute blur mini

Pin It on Pinterest